Da Matador blev genudsendt i 1984, modtog DR flere klager fra folk, der savnede en bestemt scene, som var blevet klippet ud. De savnede scenen, hvor Lærer Andersen står på sin altan og fryser, fordi han er blevet låst ude af Misse Møghe. Der var bare et problem: Den scene har aldrig eksisteret. Det er noget folk tror, fordi Misse Møghe er verdensmester i præsentationsteknik.
God præsentationsteknik maler billeder Misse Møghe fortæller hele episoden om Lærer Andersen på altanen til Hans Christian Varnæs og hans kone Maude. Hun gør det sjovt og levende, og det skaber billeder i folks bevidsthed.
Moderne hjerneforskning viser, at det er de samme centre i hjernen, der bliver brugt, når vi ser billeder med øjnene, som når vi selv danner billeder for vores indre blik. Og som eksemplet med Lærer Andersen viser, så er de billeder, vi selv danner, ofte så levende at vores hjerne ikke kan kende forskel. Vi husker dem, nøjagtig som havde vi set dem.
Hvordan bruger du dette i din præsentationsteknik? Når du holder en præsentation vil du oftest gerne have folk til at huske et budskab eller en pointe. Derfor: Mal billeder af dine vigtigste pointer - men bare rolig, du behøver ikke at fortælle historier ligesom Misse Møghe.
Et godt eksempel kunne være Anders Fogh Rasmussen, der gerne ville have folk til at huske sit budskab: "Pengene fosser ud af statskassen." Han kunne have sagt det samme mindre malerisk, fx: "Det offentlige bruger al for mange penge," men han vidste, at billedet af en fysisk kasse, hvorfra der fosser penge ud, ville gøre indtryk og blive husket langt bedre.