Evnen til at ændre sit sprog er en meget vigtig del af overtalelse. Særligt kan man skabe en mere positiv opfattelse af en situation, hvis man italsætter en situation positivt. Positivt sprog kan i høj grad påvirke, hvordan brugeren hører og altså opfatter dit svar.
Eksempel: En medarbejder kontakter dig og klager over et data-set hun har fået, men desværre er der problemer med systemet, og der kommer først en tekniker ugen efter.
Uden positiv sprog: "Jeg kan ikke sende data-sættet før næste uge. Han har travlt langt ud i fremtiden og er ikke tilgængeligt på dette tidspunkt."
Med positivt sprog: "Data-sættet vil være tilgængelig i næste uge. Men jeg kan skrive direkte til teknikeren for dig lige nu og sørge for, at han ved det er vigtigt, så kan det være, at han kommer hurtigere.".
I en konkret situation kan de være svært at vide, hvad der er positivt eller negativt. Derfor foreslås 2 gode råd, som du kan følge i alle situationer.
Rådgiv, formynd ej Særligt i Danmark, hvor Janteloven hersker, bør man ikke virke bedrevidende, hvorfor det altså kan være ekstra smart at tale til sine kunder i øjenhøjde. Desværre kan det være svært at fortælle en kunde, hvad de skal gøre uden at lyde en smule nedladende, særligt når det drejer sig om tekniske problemer. I denne situation vil et positivt ordforråd være et godt værktøj til at hjælpe dig med at overvinde en sådan forudfattethed og skabe en mere positiv kundeoplevelse.
1. "Jeg vil foreslå / jeg anbefale ... .." 2. "For at undgå en lignende besvær i fremtiden jeg bede dig om at ...."
Fra A til B Når du giver instruktioner over telefon, er det dit job at gøre processen så let som muligt. Prøv derfor at væve de følgende sætninger ind i din samtale for at hjælpe din bruger komme fra A til B. Andre sider.
1. "Alt hvad du behøver at gøre er at bare ...." 2. "En enkel måde / metode til at ændre det vil være at ... .." 3. "Så snart du modtager ..."