Når du giver en præsentation, så tjekker folk Facebook, planlægger deres aftensmad og drømmer om deres næste ferie til Gran Canaria. Medmindre selvfølgelig, at du gør noget aktivt for at engagere dem i din præsentation. Her får du en idé, til hvordan du giver publikum en aktiv rolle i din præsentation, så de deltager og lytter med fuld åndelig tilstedeværelse.
Tving publikum til at tage stilling Forestil dig, at du kommer ind i det sædvanlige lokale, hvor præsentationer altid bliver afholdt. Åhh nej, det er allerede kedeligt, og folk her på stedet har generelt dræbende uinteressant præsentationsteknik.. Men nej! I dag er noget anderledes: På alle stolene ligger der to kort, et rødt og et grønt. Du bliver nysgerrig.
Da præsentationen går i gang, får du ikke en masse viden om emnet slynget i hovedet med det samme. Nej, du bliver konfronteret med en række påstande, og flere af dem er endda lidt provokerende. Du skal for hver påstand vise, om du er enig eller uenig ved at række enten det grønne eller det røde kort i vejret.
Du lytter efter, hvad der bliver sagt, fordi du ved, at du skal tage stilling til det med dine kort. Du er nysgerrig efter, hvad dine kollegaer svarer, og du ved, at de også er nysgerrige efter, hvad du svarer. Det her er faktisk sjovt.
Dialog er god præsentationsteknik Røde og grønne kort er en forrygende måde at give publikum en aktiv rolle i din præsentation. Hver gang du fremfører en påstand eller stiller et spørgsmål, kan de alle svare samtidig, og du kan fx bede en eller to mennesker om at uddybe deres svar. Det er derfor en nem og effektiv måde at gøre din præsentationsteknik dialogisk.